Hjelp oss med å spre sannheten om Sheikh Jarrah

Den 29.mars skrev Kristine Edvardsen blogginnlegget “Sheikh Jarrah”. Innlegget kan du lese under.

Mens vi sto utenfor huset til den palestinske familien kommer en av husokkupantene ut og begynner å rope til oss. Han vil at vi skal dra, sier at dette er hans land og at “Palestine is finished”. Filmen er blitt fjernet fra Facebook av ukjente grunner. Filmen kan du se her: https://www.youtube.com/watch?v=X6njEUO_eLA&feature=youtu.be

Sheik Jarrah

Sheikh Jarrah er et nabolag i Øst-Jerusalem som har tiltrukket seg stor oppmerksomhet grunnet bosetteres overgrep mot palestinere.

Vi fikk besøke ett av de palestinske husene i nabolaget – et hus som er todelt, med en palestinsk familie i den ene delen og fem jødiske bosettere i den andre. Familien ble kastet ut av denne ene delen noen år tilbake og der bor det nå bosettere på skift. Verdt å nevne er det også at bosetterne er utstyrt med M16-gevær, samt to hunder og en soldat. Familien har måtte henge opp store tepper foran vinduene til sine naboer, for ikke å bli spyttet på eller å få søppel og skittent vann kastet etter seg. Dette er altså hverdagen til denne palestinske familien, som for øvrig også består av småbarn. Som om ikke dette var nok, har de også sett seg nødt til å betale leie til bosetterne – leie til fremmede okkupanter for å bo i sitt eget hjem.

Vi fikk snakke med mannen i huset og ta litt bilder. Da vi tok bilder av den okkuperte delen av huset, kom derimot en av de jødiske bosetterne ut. Han var svært, svært aggressiv og truende. Guiden vår måtte holde han fast, så ingen skulle komme til skade. 

https://okkupertuke.wordpress.com/page/3/

Advertisement
Hjelp oss med å spre sannheten om Sheikh Jarrah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s