Ikke i mine villeste fantasier!

av Jorunn Aanensen Kalvik

“Morten, det er jo heilt utrolig det vi holder på med – jeg har aldri vært med på dette før. Vi skal liksom bare reise hjem!”  Jeg er oppgitt og fortvila – men mest av alt sint.

Vi står på rommet og sjekker over bagasjen. Turleder har fortalt gruppa om sikkerhetskontrollen vi skal gjennom. Vi har enda et døgn på oss i dette landet – i dag skal vi treffe palestinere som bor i Israel, og høre deres historie, hvordan de har det. Men i går kveld gikk jeg gjennom bagasjen sammen med Morten. Vi flytta rundt på brosjyrer, bøker, visittkort – gikk gjennom fotoapparat, sjekka mobilene for å se hva vi hadde av bilder der. Hvor har vi vært, hvilke bilder kan vi spare på… “Dette må være greit, det er jo bare et bilde av noen trøtte ungdommer som sitter på et rør,” sier Morten. Men på bildene vi ser gjennom,  stiller vi spørsmålet: hva med dette? Nei, palestinaskjerf. Dette? Nei, det er jo fra Hebron. Dette?  Ja, her er det jo bare blomster…

Virker vi paranoide? Nei. Turleder har vært med på dette før. Israelerne vet hva vi har gjort fra vi kom inn i landet. De vet hvor vi har vært. Vi vet at de har oss på film. Morten og Rasha blei stoppa i kontrollen da vi kom inn i landet. Vi må regne med at de vil stoppe oss igjen. HVorfor de blei stoppa? En plaestiner kan ikke bare gang på gang komme inn i Palestina eller Israel, hva tror du? Og for deg som lurer: tror du at du lett kan komme hit hvis du før har vært i “feil” land? Nei, da utgjør du en sikkerhetsrisiko! Så vi har lasta opp bilder på dropbox, fjerna minnekort, sletta Facebook-apper, logga ut, skjult enkelte venner fra profilene våre (hvis de vil inn på Facebook-profilen min hacker de seg bare inn – de er jo eksperter på datasikkerhet og overvåkning her, men likevel…).

Nå sitter jeg her på senga i Hebron. Sola skinner ikke i dag – det er grått ute. La oss starte hjemreisa – ut fra Vestbredden og via Israel.

Det kommer mer på denne bloggen. Også når vi kommer hjem! Men ikke bare på bloggen. Vi skal også gi palestinerne sin stemme!

Advertisement
Ikke i mine villeste fantasier!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s