Stopp Noras husutkastelse!

av Anna Lund Bjørnsen

16.mars prøvde det israelske militæret sammen med bosettere å hive ut Nora Sub Laban og hennes familie fra et hus i Gamlebyen, Øst-Jerusalem. Familien med støtte fra aktivister hindret de i å ta over huset. De vil komme tilbake og prøve igjen.

Nora og hennes familie har bodd i huset i 62 år. De står nå i fare for å miste hjemmet sitt. I spissen av aksjonen står bosetterorganisasjonen Ateret Cohanim. De har gått offentlig ut med et ønske og plan om å skape en jødisk majoritet i det muslimske kvarteret i Gamlebyen. Med staten Israel i ryggen mottok familien en utkastelsesordre i september 2014

10 copy

Vi ble invitert inn i Noras hjem. De delte sin sterke historie, og på spørsmål om “Hva gjør dere om dere mister hjemmet deres?” svarer de at det vet de ikke. “We have no Plan B”.

Historien om Noras familie er en av mange historie om husutkastelser, husødeleggelser og en aktiv politikk fra Israels side med mål om å etnisk rense palestinerne ut av Jerusalem. Sakte men sikkert, mer eller mindre synlig blir palestinere skjøvet ut av byen som skulle være deres hovedstad. Gjennom lovendringer og murens rute som skiller palestinske landsbyer fra Jerusalem gjør Israel det vanskelig for palestinerne å bli. Få mer informasjon om hva som skjer i Jerusalem her.

Det enkleste hadde vært å flytte. For Noras familie er ikke det et alternativ. “We resist by existing”.

Hjelp Nora og hennes familie, lik siden deres på facebook og skriv under på oppropet “Help save my home”. Her kan du også lese mer hvorfor de blir kastet ut.

Skjermbilde 2015-03-31 kl. 20.46.15

Stopp Noras husutkastelse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s