Sheikh Jarrah

av Kristine Edvardsen

Sheikh Jarrah er et nabolag i Øst-Jerusalem som har tiltrukket seg stor oppmerksomhet grunnet bosetteres overgrep mot palestinere.

Vi fikk besøke ett av de palestinske husene i nabolaget – et hus som er todelt, med en palestinsk familie i den ene delen og fem jødiske bosettere i den andre. Familien ble kastet ut av denne ene delen noen år tilbake og der bor det nå bosettere på skift. Verdt å nevne er det også at bosetterne er utstyrt med M16-gevær, samt to hunder og en soldat. Familien har måtte henge opp store tepper foran vinduene til sine naboer, for ikke å bli spyttet på eller å få søppel og skittent vann kastet etter seg. Dette er altså hverdagen til denne palestinske familien, som for øvrig også består av småbarn. Som om ikke dette var nok, har de også sett seg nødt til å betale leie til bosetterne – leie til fremmede okkupanter for å bo i sitt eget hjem.

Vi fikk snakke med mannen i huset og ta litt bilder. Da vi tok bilder av den okkuperte delen av huset, kom derimot en av de jødiske bosetterne ut. Han var svært, svært aggressiv og truende. Guiden vår måtte holde han fast, så ingen skulle komme til skade. Jeg tror de vedlagte bildene sier det meste.

IMG_4197 IMG_4200

Advertisements
Sheikh Jarrah

5 thoughts on “Sheikh Jarrah

  1. Cuneyt Salehi says:

    Hej från sverige. Jag såg videon på Facebook precis. Jag skulle dela videon men den är tyvärr redan borttagen. Jag har märkt så fort det är judiska personer som gör fel och det dyker upp på Facebook tas det bort. Det är helt uppenbart att Facebook är en otrolig källa med hat mot endast muslimer. Så tråkigt, jag menar gör en muslimsk person fel så är det fel, samma ska gälla andra religioner och folkslag med. Fel är fel, men rätt ska också vara rätt. Det är så svårt att formulera det skriftligt men hoppas att du förstår vad jag menar.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s