Okkupert påsketur

26.mars reiser et følge på 19 ned til Palestina og Israel ti dager, for å lære, oppleve og vise solidaritet. Vi skal bruke påska bak murene. Følg med på bloggen for bilder og oppdateringer fra deltakerne på studieturen.

Gruppa på tur er en herlig blanding av gamle, unge, politisk engasjerte og nysjerrige. Alle de reisende er fra Kristiansand og har til felles at de ønsker å lære mer om situasjonen i Israel og Palestina.

Vi starter turen i Jerusalem med tur i Gamlebyen, før vi får det større bildet med guidet tur hvor vi får se hvordan den demografiske balansen i Jerusalem er på vei til å bli forandret. Vi ser hvordan mur, husødeleggelser og bosettinger forandrer byen. Videre beøker vi Hebron og Betlehem, vi opplever flyktningeleire og checkpoints. En dag skal gruppa være med Military Court Watch som jobber konkret med palestinske barn i israelske fengsler. Jordandalen og Jeriko skal besøkes en dag, og vi skal oppleve et palestinsk ølbryggeri i den lille landsbyen Taybeh. Turen går så nordover hvor vi får oppleve hvordan okkuasjonen påvirker folk og land rundt Qalqylia og Budrus – samt hvordan de kjemper imot den med fredelige virkemdler. Vi får en tur til den vakre byen Nablus nord på Vestbredden før vi setter snuta mot Jaffa og Israel. Her skal vi lære om palestinernes situasjon inne i Israel før vi vender hjem.

Reisa er arrangert av Fellesutvalget for Palestina.
IMG_4672

Advertisements
Okkupert påsketur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s